Polystyrenové fasádní profily jsou nejen funkční, ale také designové

16. 10. 2024

Fasáda hraje klíčovou roli při vytváření charakteru budovy, je vizitkou stavby a jedním z jejích nejnápadnějších prvků. Jednou z oblíbených variant pro designové ztvárnění fasády jsou fasádní profily z polystyrenu (EPS), které nejenže zlepšují funkčnost, ale také přidávají estetickou hodnotu fasády. Designovým nápadům projektantů a architektů se meze nekladou.

Tradičně jsou fasádní profily z polystyrenu spojovány s rekonstrukcemi historických budov a zdobených vil, protože umožňují zachování nebo navrácení jejich původního vzhledu. Tyto profily však lze úspěšně použít i na novostavbách. „Díky vývoji nových designových prvků a profilů získávají moderní budovy atraktivní vzhled, který upoutá pozornost. Naše společnost vyrábí moderní profily na míru a umožňuje tak vznik nových typů fasád. Výsledkem jsou fasády se zcela nezaměnitelným, jedinečným charakterem,“ říká Martin Trešl ze společnosti Austrotherm CZ, jenž se specializuje na dodávky fasádních profilů z polystyrenu.

Výhodou těchto prvků je navíc individuální řešení pro všechny typy fasád, speciální povrchová úprava odolávající povětrnostním vlivům připravená k fasádnímu nátěru, flexibilita a nízká hmotnost. Polystyrenové prvky jsou navíc cenově výhodné a snadno zpracovatelné.

„Naše fasádní profily a prvky jsou díky precizní výrobě a možnosti individuálního přizpůsobení schopny zachovat autentický charakter fasády či její části. Jejich úspěšné aplikace na historických budovách dokazují, že historie a moderní přístupy k provedení se mohou skvěle prolínat. Naše technologie fantazii meze nekladou, ať už jde o klasicistní vilu nebo moderní novostavbu,“ popisuje zástupce společnosti Austrotherm CZ.

Na výběr je široká škála designových elementů, jako jsou speciální fasádní prvky, římsy, šambrány a bosáže, které umožňují individuální provedení fasády podle přání klienta a architekta, ať už jde o moderní minimalistický design nebo tradiční vzhled. Designové prvky proměňují každou fasádu v moderní skvost, domu mohou dodat jasnou geometrii a individuální vzhled. Bez ohledu na to, zda se jedná o historickou památku či novostavbu, designové prvky umožňují strukturování a barevné zvýraznění fasád, čímž vytvářejí jedinečné a atraktivní objekty.

Více informací: www.austrotherm.cz/produkty/austrotherm-fasadni-profily.

Komerční sdělení společnosti Austrotherm CZ, s.r.o.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email