Martinice Group: Kvalitní dřevostavby, na které se můžete spolehnout

20. 9. 2024

Společnost Martinice Group se specializuje na výstavbu prémiových dřevostaveb, které svým zákazníkům nabízejí maximální komfort, zdravé prostředí a precizní zpracování do nejmenších detailů. Díky moderním technologiím a unikátním výrobním postupům se nemusíte obávat, že by dřevostavba byla horší volbou oproti klasickým cihlovým či betonovým domům. Naopak, dřevostavby od Martinice Group vám zajistí zdravé klima, rychlou výstavbu a jedinečnou kvalitu, kterou poznáte na první pohled. O tom, proč to tak je, jsme si povídali s ředitelem společnosti Michalem Zemanem.

Mnoho lidí stále preferuje cihlové nebo betonové domy. Proč by si měli vybrat dřevostavbu od Martinice Group?
To je častý mýtus, že cihla nebo beton jsou lepší než dřevo, ale rozhodně to není pravda. Kvalitně postavená dřevostavba vydrží stejně dlouho jako zděná stavba, takže i přes 100 let, důležitá je konstrukční ochrana. Naše dřevostavby jsou difúzně otevřené, což znamená, že stěny domu dýchají a vodní páry uvnitř stěn mohou plynule vysychat. Dřevo je přírodní materiál, který vytváří zdravé prostředí, a navíc je i ekologický. Díky naší technologii výroby a montáže jsme také schopni dosáhnout naprosté přesnosti a rychlosti při výstavbě, což jsou benefity, které u klasických materiálů nezískáte.

Co znamená, že dřevostavby od Martinice Group jsou „prémiové“?
Naše prémiové domy splňují i ty nejnáročnější požadavky na energetickou náročnost stavby, kvalitu, komfort i design. Věnujeme obrovskou pozornost každému detailu domu jak v projektové, tak i v realizační části. Kvalitní zpracování všech detailů totiž rozhoduje o celkové kvalitě a životnosti stavby. U nás všechny detaily ověřujeme v programech pro výpočet stavební fyziky. To znamená, že dům je optimálně navržen z hlediska tepla, akustiky, statiky, prostupu vodních par a dalších parametrů. To zajišťuje, že se v něm budete cítit komfortně a bude se vám dobře bydlet.

Jak probíhá výroba a montáž takového domu?
Vše začíná u představ a požadavků zákazníka a jejich zpracování architektem a projektantem. Pak přichází na řadu vlastní výrobní proces, kdy se každá část domu vyrábí ve výrobních halách s milimetrovou přesností. Snahou je docílit maximální prefabrikace jednotlivých dílců již u nás ve výrobě, díky čemuž jsme schopni zajistit rychlou a přesnou montáž každého domu. Pokud má zákazník již hotovou a vyzrálou stavební desku, pak můžeme hrubou stavbu vysněného domu postavit během jednoho dne. Tento proces je nesrovnatelně rychlejší a preciznější oproti tradiční stavbě.

Zmiňoval jste důraz na detaily stavby. Proč je to tak důležité?
Aby se vám v domě dobře žilo, potřebujete mít všechny detaily vyřešené. Můžeme začít od akustiky, která rozhoduje o tom, jestli v domě budete mít klid, nebo ne. To se týká i tepelných vlastností domu nebo prostupnosti vodních par. Tyto a další detaily zase rozhodují o tom, jaké klima budete doma mít či kolik spotřebujete energie. Vše testujeme a ověřujeme, aby měl zákazník jistotu dlouhodobě účinného řešení. Všechny naše domy procházejí tzv. Blower Door testem, který měří těsnost domu a pomáhá identifikovat případné netěsnosti obálky domu. Tím se odlišujeme od řady konkurentů, kteří tyto testy provádějí nahodile u několika málo domů. Přitom netěsnost obálky je zásadním faktorem při úniku energií a vzniku potenciálních problémů.

Můžete zmínit nějaké konkrétní technologie, které používáte při výstavbě?
Používáme pokročilé výrobní technologie, které nám umožňují dosáhnout milimetrové přesnosti. Díky tomu je montáž na místě velmi rychlá a přesná. Podklady pro výrobu připravujeme v konstrukčních programech, včetně 3D animace. Mimo jiné máme i multifunkční dřevoobráběcí centra či stolový hydraulický lis s automatickou lisovací deskou.

Komerční sdělení Martinice Group, s.r.o.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email