COMAX Falc: Tradiční česká krytina se stojatou drážkou

12. 6. 2024

Falcování dvojité stojaté drážky patří k nejstarším a nejúčinnějším technikám krytí střech. Drážkové střešní krytiny COMAX Falc představují kvalitní řešení pro všechny typy střešních konstrukcí se sklonem již od 4°. Díky své lehkosti a univerzálnosti jsou vhodné pro moderní novostavby i rekonstrukce a nabízí možnost vysoce estetického řešení i tam, kde tradiční střešní krytiny selhávají.

Důkazem toho jsou tři nádherné realizace z nedávné doby, na které byla dodána námi vyráběná falcovaná krytina.

Lapidárium Národního muzea – Praha

Při projektu rekonstrukce střešního pláště Lapidária Národního muzea v Praze (viz titulní foto) jsme vycházeli z mnoholetých zkušeností v naší laboratoři nátěrových hmot. Díky naší lakovací lince máme ve stálé nabídce 23 barevných odstínů. Mimo to nabízíme možnost zakázkové výroby s výběrem z více než 800 odstínů všech barev a typů povrchových úprav a náročným klientům vytvoříme odstín na míru.

Podle parametrů investora a pod kontrolou Národního památkového ústavu byl předložen zásadní požadavek barvy – léty zoxidovaný přírodní pozink s velkými mnohočetnými květy zinku. Jako jedinému výrobci se nám podařil namíchat přesný odstín vycházející z odstínu – dopravní šedé, který byl památkovým ústavem jednohlasně schválen. Vše bylo ve finále aplikováno na velmi kvalitním podkladu pro falcované střešní krytiny s kalibrovanou šíří a důrazem na dodržování klempířských norem platných v České republice.

Rezidence v srdci Šumavy – Dlouhá Ves

Život v samém srdci Šumavy – to nabízí tato nádherná rezidence, která byla nedávno dostavěna v malebné obci Dlouhá Ves nedaleko Sušice. Máte zde na dosah ruky cyklostezky, sjezdovky, běžecké tratě, skvělé restaurace a bohaté vyžití najdou i rodiny s dětmi. Střechu i fasádu pokrývá krytina COMAX Falc v antracitově šedé barvě a povrchové úpravě texturní MAT, která dokonale zapadá do rázu šumavské krajiny.

Mannamead centre – Plymouth (Velká Británie)

Úspěšný projekt, který byl realizován na velkém sídlišti typických řadových domů v anglickém Plymouthu. Fasádní krytí za pomoci COMAX Falc šetří náklady na údržbu a je nekompromisní s ohledem na kvalitu, estetiku a dlouhověkost. Na krytí byly použity ocelové svitky v barvě oblíbené antracitové šedé se strukturovanou povrchovou úpravou – texturní MAT. Zajímavostí je, že se veškeré obkladové profily tvarovaly na místě stavby.

Komerční sdělení společnosti Střechy COMAX

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email